ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 5534 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Whitesnake se vrátí do Frýdku-Místku

0 Redakce 29.8.2011

Po červnovém vystoupení  britské hardrockové klasiky Whitesnake v roli supportu Judas Priest v pražské O2 Areně se kapela rozhodla přijet do Čech znovu. V rámci probíhajícího turné ke svému novému albu Forevermore se předství 27. listopadu ve sportovní hale v severomoravském Frýdku-Místku. Podle pořádající agentury PunxNotDead jsou v prodeji vstupenky v hodnotě 750 a 550 Kč.

Skupinu Whitesnake založil v roce 1977 bývalý zpěvák Deep Purple Dave Coverdale, který v nich jako jediný z původní sestavy působí dodnes. V průběhu let skupinou prošel nespočet hvězd a hudebních es, například bývalý klávesista Deep Purple Jon Lord či bubeník působící ve stejné formaci Ian Paice, dále dnes již nežijící bubenická legenda Cozy Powell, irský kytarista Vivian Campbell (Def Leppard, Thin Lizzy) nebo kytarový mág Steve Vai.

Sám Coverdale prošel během své kariéry pěti formacemi, spolupracoval s celou řadou hudebních ikon a souběžně s působením ve Whitesnake či během jejich dočasných pauz stihl natočit tři sólová alba a desku s Jimmym Pagem.

Za svoji existenci vydali Whitesnake jedenáct alb, z nichž více než polovina dosáhla platinového prodejního statutu.

JŠp