ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 8123 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Beyoncé ovládla nominace na MTV Video Music Awards

0 jsk 28.7.2016

Seznamu kandidátů na MTV Video Music Awards 2016 vládne americká zpěvačka Beyoncé (na snímku). Má jedenáct nominací, přičemž v kategorii Nejlepší choreografie figuruje dvakrát, a to díky klipům ke skladbám Sorry a Formation.

S druhou uvedenou se uchází o trofeje i v kategoriích Videoklip roku, Nejlepší popový videoklip, Nejlepší režie, Nejlepší kamera a Nejlepší střih. S klipem k písni Hold Up může uspět v kategoriích Nejlepší videoklip interpretky a Nejlepší výprava. Další dvě nominace získala díky klipům ke skladbám Lemonade a Freedom (ft. Kendrick Lamar).

Osm cen může získat britská zpěvačka Adele, která se s hitem Hello uchází o ceny v kategoriích Videoklip roku, Nejlepší videoklip interpretky, Nejlepší popový videoklip, Nejlepší výprava, Nejlepší režie, Nejlepší kamera a Nejlepší střih. S klipem Send My Love (To Your New Lover) může triumfovat v kategorii Nejlepší vizuální efekty.

Videoklipem roku se mohou stát i ty natočené k písním Hotline Bling od Drakea, Sorry od Justina Biebera a Famous od Kanye Westa. Drake přitom figuruje v nominacích v šesti kategoriích. Klip k písni Lazarus od zemřelého Davida Bowieho se uchází o ceny ve třech kategoriích – Nejlepší režie, Nejlepší kamera a Nejlepší střih, přičemž video k jeho skladbě Blackstar mohou ocenit za nejlepší výpravu.

MTV Video Music Awards rozdají 28. srpna v Madison Square Garden v New Yorku.