ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 29327 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Paul McCartney vydá hity na párty

0 jsk 4.4.2016

Britský hudebník Paul McCartney vydá 10. června výběrovou kompilaci s názvem Pure McCartney. Stane se tak šest dnů před jeho očekávaným vystoupením v pražské O2 areně. Novinka bude obsahovat skladby, které někdejší člen legendárních liverpoolských Beatles nahrál nejenom jako sólový interpret, ale i se skupinami Wings a The Fireman.

Pure McCartney se dostane na trh jako kolekce čtyř CD, které nabídnou 67 skladeb. Vyjde ale také na čtyřech vinylech, které budou obsahovat 41 skladeb. „Tu kolekci si můžete užívat během dlouhé cesty autem, během domácích večerů či na párty s přáteli,“ uvedl zpěvák na margo novinky. Její obsah bude připomenutím nadčasových skladeb, obal však fanoušky překvapí, protože s knírem zpěváka neviděli už řádně dlouho.

Kompilace sice fakticky mapuje McCartrneyho kariéru po ukončení činnosti skupiny Beatles, sám však takový popis odmítá. „Slovo kariéra je trochu zavádějící, protože pro mě jde spíše o hudební dobrodružství než o zaměstnání. Jsem velmi rád, že jsem mohl napsat a nahrát tolik skladeb, přičemž každá z nich je jiná,“ vysvětlil.

Dodal ještě, že na turné s názvem One On One, jehož součástí bude i zmíněný pražský koncert, však na rozdíl od kompilace nebudou v jeho programu chybět klasické skladby, které napsal v období svého působení v Beatles.

Zpěvák, multiinstrumentalista a skladatel James Paul McCartney je jedním z nejslavnějších hudebníků všech dob. V letech 1960 až 1970 byl členem Beatles. Po jejich rozpadu působil do roku 1981 ve skupině Wings, ve které hrála i jeho zesnulá manželka Linda. Je také členem zmíněného dua The Fireman, se kterým vydal tři alba. Sólově má ​​McCartney na kontě šestnáct studiových desek.