ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 29564 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Fink se představí v pražském klubu Roxy

0 jsk 17.4.2019

Britský hudebník Fin Greenall alias Fink, spjatý s kultovním elektronickým labelem Ninja Tune, se na podzim vrátí do Prahy. Na turné s názvem All Give Tour jej doprovodí švýcarská písničkářka Sophie Hunger, s níž bude Fink sdílet pódium i 9. listopadu 2019 v pražském klubu Roxy.

Fink začínal v roce 1997 jako DJ a svou první desku Fresh Produce vydal v roce 2000. Jedna z nejzásadnějších postav britského labelu Ninja Tune se výrazněji prosadila později svou písničkářskou tvorbou. V té Fink nadále uplatňoval producentské postupy a práci s gradací, kterou se naučil coby producent a DJ na experimentálně-elektronickém labelu. V roce 2003 začal spolupracovat se zpěvačkou Amy Winehouse. Spolu napsali například její skladbu Half Time. Právě tato spolupráce Finka přivedla ke kytarové tvorbě, u které zůstal dodnes. Namísto djských setů objíždí festivalová a klubová pódia s živou kapelou.

Na posledním albu Resurgam z předloňska Fink spolupracoval s producentem Floodem (Foals, PJ Harvey, Warpaint). Navázal tak na bluesově laděnou desku Sunday Night Blues Club, Vol. 1 ze stejného roku, na které mu Flood taktéž pomáhal. Tento boční projekt vznikal ve Finkově berlínském bytě a oproti předešlé tvorbě se jednalo o krok k živějším a rychlejším písním.

Jako speciální host vystoupí v Berlíně usazená elektronická písničkářka Sophie Hunger.

Tagy: