ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 9791 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

VIDEO: Miro Žbirka vydává Double Album. Opět vzniklo ve studiích na Abbey Road

0 jsk 5.10.2018

V Praze usazený slovenský zpěvák Miro Žbirka vydává Double Album. Dvojalbová novinka vychází 5. října a její emisi avizoval již v květnu první singl Dievča (Na lásku nie je čas) s textem Joža Urbana. Druhým singlem je duet Skúška snov s Katarínou Knechtovou a textem Kamila Peteraje. Ke skladbě už vznikl i videoklip, jeho režisérem je zpěvákův syn David Žbirka. Předchozí album Miro vydal Žbirka v říjnu 2015. To vzniklo také na Abbey Road.

Novinka nabízí na dvou discích celkem 26 písní, 14 nazpívaných v češtině a 12 v angličtině. Autorem většiny slovenských textů je Žbirka, anglické texty napsal Pete Brown. Na obalu alba je silueta Mira Žbirky od české výtvarnice Míly Fürstová, která dlouhodobě žije v Anglii a v minulosti spolupracovala například se skupinou Coldplay.

Album vzniklo v legendárním studiu č. 3 na Abbey Road v Londýně s producentem Robem Cassem a sestavou špičkových muzikantů. Jsou jimi Robbie McIntosh (kytary), Pearse MacIntyre (klávesy), Dean Ross (klavír), Hamish Stewart (baskytara) a Blair Cunningham (bicí).

Žbirka představí nové album spolu se zahraničními hosty na koncertech v Bratislavě 22. října v Ateliéru Babylon, v Praze (25. 10., Lucerna Music Bar), Hradci Králové (27. 10., Klub Denoche) a Brně (29. 10., Sono Centrum).

„Jsem rád, že se mi podařilo naplnit koncept, který jsem měl i při tom prvním albu nahrávaném v Abbey Road. Tehdy mě ale časová tíseň donutila ukončit nahrávání a vydal jsem album, na němž bylo více anglických než slovenských písní. Teď jsem si dal pozor, už jsem měl zkušenosti, takže je vyrovnaně. Dvě písničky na anglické verzi nejsou. Tím pádem vzniklo čtrnáct písní na slovenské verzi alba a tucet jich je v angličtině,“ sdělil Žbirka.

Miro Žbirka, Katarína Knechtová – Skúška snov