ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 5491 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Liam Gallagher vyzval bratra Noela, aby obnovili Oasis

0 jsk 23.7.2018

Zpěvák momentálně neexistující britské skupiny Oasis Liam Gallagher vyzval svého bratra Noela, který je spoluzakladatelem formace, aby obnovili její činnost. Liam dal Noelovi symbolicky přátelskou nabídku na Twitteru, když uvedl, že by měli ukončit vzájemné spory. Učinil tak pokus o to, po čem již řadu let volají příznivci skupiny. Ta se rozpadla v roce 2009 právě kvůli vzájemné nevraživosti obou bratrů.

Navzdory často velmi osobním útokům mezi Gallaghery se v médiích v posledních letech objevily náznaky možného obnovení činnosti skupiny. Přispěl k tomu zejména dokumentární film Supersonic z roku 2016, který mapuje kariéru Oasis v dobách největší slávy.

Liam Gallagher přitom letos v lednu pro hudební magazín Q prohlásil, že Noel se zoufale snaží obnovit Oasis, ale blokuje to jeho manželka Sara MacDonaldová. Na únorovém předávání cen NME Awards označil svého bratra za klauna, se kterým nemluví. „Je příliš zaměstnán psaním kosmického popu,“ řekl tehdy.

Liam po rozpadu Oasis založil vlastní skupinu Beady Eye, se kterou vydal dvě alba. Jeho debutové sólové album vyšlo loni na podzim. Noel se realizoval s formací Noel Gallagher ‘s High Flying Birds, která má na kontě tři desky.