ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 6011 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Tom Jones zazářil na festivalu Benátská!

0 jsk 1.8.2016

Koncert velšského zpěváka Toma Jonese, který byl o víkendu největší hvězdou v historii festivalu Benátská!, byl vrcholem letošního ročníku hudebního festivalu Benátská! Konal se od čtvrtka do nedělního brzkého rána v areálu Vesec v Liberci.

Festival Benátská! ovládly přední české a slovenské kapely v čele s Olympikem, Annou K., Ewou Farnou, Tublatankou nebo Mandrage. Kromě nich publikum tleskalo vystoupení britské metalové kapely DragonForce  nebo koncertu Michaela Schenkera, někdejšího kytaristy kapel Scorpions a UFO.

Velký úspěch tradičně měla speciální vystoupení, která není obvyklé na jiných rockových festivalech vidět. Ve čtvrtek publikum tleskalo například koncertu z muzikálu Jesus Christ Superstar s Danem Bártou, Kamilem Střihavkou a Bárou Basikovou, díky kterému Benátská! dosáhla rekordního počtu diváků již během zahajovacího Večírku pro nedočkavé. V sobotu zase publikum jaksi dostala do varu legendární česká zpěvačka Hana Zagorová, a to svým historicky prvním koncertem na rockovém festivalu.

Jedna z nejstarších českých hudebních přehlídek se již nyní pomalu chystá na čtvrtstoletí, které oslaví v červenci 2017. „Máme radost, že poslední roky má návštěvnost festivalu stoupající tendenci, a pětadvacátý ročník je pro nás o to větší výzvou. Kromě největších českých a slovenských hvězd jsme oslovili několik zajímavých zahraničních hostů a věříme, že jednání dotáhneme do konce tak, abychom našim návštěvníkům přivezli světovou hvězdu srovnatelnou minimálně s letošním Tomem Jonesem,“ říká spolumajitel Benátské! Petr Pečený.