ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 15950 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Lucie Bílá dokončuje přípravy na Černobílé turné

0 jsk 10.10.2013

Lucie Bílá odstartuje v pondělí 14. října koncertem v Praze své dosud největší turné. Bude se jmenovat Černobílé turné 2013 a jeho velikost spočívá nejenom v produkci, ale i v tom, že v něm představí písničky ze všech svých dosavadních úspěšných projektů, tedy i muzikálové melodie. Připraveny jsou také úplné novinky.

Celkem navštíví deset měst v Česku a na Slovensku, v Praze budou na začátku turné koncerty dva, oba v Tipsport Areně. Bílá ke koncertní sérii říká: „Jsem ráda, že se mi podařilo dát dohromady skvělý tím lidí, velkých profesionálů, nejlepší z nejlepších, s nimiž jsem se pustila do turné, které je pro mě takovou malou olympiádou. A jak zpívám ve svém singlu Jsem to já, který vznikl k turné, jdu tak trochu do boje, protože vlastně ani já sama nevím, co přesně mě čeká. Přeju si, aby to bylo něco výjimečného. Jsem posedlá tím, co dělám, ale tentokrát bych raději, aby to pro lidi nebyla jen muzika, ale celkový zážitek.“

„Půjde skutečně o výjimečné turné, bude úplně jiné, než jak je u nás diváci znají. S klidem to můžu srovnat s největšími turné zahraničních hvězd,“ řekl Milan Skotálek, který je autorem scény.

Techniku pro jednotlivé koncerty bude převážet osm kamiónů a patnáct doprovodných vozidel a dodávek. Pódium bude mít rozměry 28×16 metrů. Jeho součástí bude molo o rozměru 8×3 metry. Několik dnů, až do včerejší noci, zkoušela Bílá s týmem umělců a techniků v M3D studiu v Dolních Jirčanech nedaleko Prahy. Nyní má naordinovaný klid a v pondělí odpoledne na ni čeká generální zkouška v Tipsport Areně v Praze, kde se pak večer uskuteční první vystoupení.

Nezapomenutelný zážitek slibuje turné i kvůli Alexi Dowisovi, umělci, který „maluje“ světlem. Jeho talent diváci zaregistrovali především v minulém ročníku soutěže Česko-Slovensko má talent. Tam se mimo jiné zviditelnil i konfliktem se zpěvačkou. O to větší překvapení je, že si ho Bílá bere s sebou.

„Po skončení přenosu přišla Lucie s upřímnou omluvou za své reakce. To mě příjemně překvapilo a udělalo mi to radost. Přišlo několik impulsů od přátel a fanoušků, kteří chtěli, abych situaci řešil soudně. Já už ale tuto záležitost považuji za uzavřenou,“ řekl o konfliktu médiím Dowis.

„Její návrh absolvovat s ní turné mě překvapil. Pokusím se ji výtvarně doplnit ve dvou skladbách. Jedna bude doplněna o malování světlem a druhou budu doprovázet odlišnou výtvarnou technikou, která je ale stejně působivá jako ta první. Na reakci diváků jsem opravdu zvědavý,“ dodal.

Termíny koncertů:
14.10. – Praha, Tipsport Arena
15.10. – Praha, Tipsport Arena
17.10. – Plzeň, Zimní stadion
19.10. – Bratislava, Zimný štadión Ondreja Nepelu
21.10. – Košice, Steel Aréna
23.10. – Ostrava, ČEZ Aréna
25.10. – Zlín, Zimní stadion Luďka Čajky
27.10. – Brno, Kajot Aréna
29.10. – Pardubice, ČEZ Aréna
31.10. – Liberec, Tipsport Arena
3.11. – České Budějovice, Budvar Arena