ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 24286 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Michal Prokop vystoupí na Chicago Blues Festivalu

0 Redakce 12.4.2013

Zpěvák a skladatel Michal Prokop před pár měsíci vydal s kapelou Framus Five po šesti letech nové album Sto roků na cestě, které už díky zájmu českých posluchačů získalo zlatou desku. Prokop ji oficiálně převezme 30. dubna na speciálním koncertě s novým repertoárem v pražském Lucerna Music Baru.

Také se chystá na nový hudební projekt. Se svými dlouholetými spoluhráči Lubošem Andrštem a Janem Hrubým zahrají totiž jako vůbec první čeští muzikanti na tradičním americkém Chicago Blues Festivalu. Ten se uskuteční 6. -9. června a letos navíc slaví třicáté narozeniny. Všichni tři hudebníci spojí síly 9. června na hlavní scéně Petrillo Music Shell v Grant Parku s muzikanty z amerického tria černošského kytaristy a zpěváka Johna Primera v projektu, který dostal název Chicago Prague Blues Band.

„V USA už jsme jednou hráli, to bylo v roce 2005 na Československém Rockfestu. Shodou okolností také v Chicagu, ale to bylo vystoupení pro naše krajany žijící v USA. Teď půjde o vystoupení na slavném Chicago Blues Festivalu, pro americké publikum a ve společnosti slavných amerických muzikantů, to je něco úplně jiného, já to považuji za obrovskou poctu a moc se těším,“ řekl Prokop.