ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 17178 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Formace A Banquet uvedla videoklip Far Away

0 Redakce 4.5.2012

Několik týdnů po vydání debutové desky Breath se pražská kapela A Banquet dočkala uvedení již dříve avizovaného videa k pilotnímu singlu Far Away. Klip se stejně jako samotná deska zčásti točil v Chicagu.

Právě tam muzikanti okusili spolupráci s producentem Stevem Albinim (Nirvana, PJ Harvey, Manic  Street Preachers). Cesta to byla pro kapelu zlomová a nový klip, který se natáčel loni na podzim, dobře dokumentuje atmosféru okamžiku, kdy se rodí cosi zásadního. Kromě zachyceného ducha města jsou v něm k vidění muzikanti při práci v Albiniho studiu.

Když jsme odjížděli, bylo jasné, že tam určitě budeme i něco natáčet. Nechtěli jsme ale z Chicaga nic stylizovaného, zasazovat tam nějaký příběh, a tak jsme prostě s producentem Borisem Carloffem točili, co nás napadlo. Když jsme všechny ty momentky potom viděli, říkali jsme si, že by bylo skvělé zasadit je do klipu, aby z toho byla vzpomínka na celé to super období. Navíc ta atmosféra koresponduje s textem písničky, který je o odloučení,“ vysvětluje frontman Mathieu námět klipu.

tz