ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 16848 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Začátek adventu, cesta za Mikulášem a Den boje proti AIDS

0 Lucia Daňková 29.11.2013

Noc autorů,  Divadlo na Zábradlí                  29.11.2013

Mladí, nadějní a určitě i neklidní jsou autoři, kteří se každoročně hlásí se svými dramatickými texty do soutěže o Cenu Alfréda Radoka. Inscenované finálové texty představí v  pražském Divadle na Zábradlí výrazné režisérské osobnosti současnosti v pátek večer.   Formou scénických črt, divadelních „návnad“ a ochutnávek se v nastudování režisérů Arnošta Goldflama, Jana Mikuláška a Jana Friče – osobností spojených s novým uměleckým programem Divadla Na zábradlí – představí texty Tomáše Vůjtka (Slyšení), S.d.Ch. (Apokalypsa v Praze), a Petra Michálka (Domeček). Součástí projektu bude prezentace dalších oceněných textů i obligátní hudební překvapení. Start je v pátek v podvečer v 17:30h.

 Parním vlakem za Mikulášem               30.11. a 1.12. 2013

Tradiční jízdy parního vlaku s Mikulášskou družinou a slonem Elfíkem jsou opět tady. Všechny hodné děti dostanou malý dárek a pro ty zlobivé má čert připraveno uhlí z tendru lokomotivy.  V čele nostalgického vlaku vyjede děčínská Šlechtična (475.179) vyrobená v roce 1949, která poveze historickou soupravu sestavenou z vozů Rybák, vozů Bai z 50.let minulého století a bufetového vozu. Předvánoční atmosféru na pražském branickém nádraží doplní prodejci sladkostí a různých dobrot.

Parní vlak bude vždy vyjíždět z nádraží Praha-Braník a projede postupně několik tras po pražských tratích. V sobotu s odjezdem v 9.28, 12.00, 14.04 a 16.34 hod. V sobotu po příjezdu vlaku do Prahy-Braníka se uskuteční několikaminutový ohňostroj, který ozáří historickou lokomotivu.

“Naděluj stylově” –  Fashion Market                     29.11.-1.12. 2013

Ve čtyřech halách tržnice v pražských Holešovicích můžete od pátku do neděle nakoupit netradiční a originální dárky. Prázdné haly oživí pestrá přehlídka originální módy, šperků, doplňků, bytového designu a dalších výrobků. Součástí vánočního fashion marketu budou opět i módní přehlídky, workshopy, živá hudba francouzských DJs i večerní afterparty. Pro velký otevře Zimní fotoateliér Studia Savec.Pokud budete mít zájem, necháte se profesionálně vyfotit a fotky pak dostanete elektronicky. Děti a zvířátka jsou vítány, občerstvení – kavárna, bar, čajovna či chocolaterie.   Pá 12-21h, So 10-21h, Ne 10-17h

Roboti útočí v knihovně                                      27.-30.11.2013

První mezinárodní festival robotické performance Cafe Neu Romance probíhá v Národní technické knihovně v Praze. Předvede nejnovější vývoj z umění, konceptuálního designu a výzkumu robotiky. Letošní ročník nazvaný Roboti nabídne českou i zahraniční tvorbu, přednášky, promítání filmů, výstavu robotického umění i procházky po Praze s roboty. Zahájení druhého ročníku evropského festivalu uctí zároveň památku spisovatele Karla Čapka, z jehož dramatu R.U.R. slovo “robot” pochází.

Rozsvícení stromu, start vánočních trhů                         30.11.2013

Krátce po 17 hodině se v sobotu rozsvítí na Staroměstském náměstí vánoční smrk. Do Prahy přijel už na začátku týdne a celé 4 dny trvalo jeho zdobení, je vysoký 22 metrů a pochází z Kutnohorska. Součástí bude i kulturní program a u rozsvěcení bude i pohádková popelka, herečka Libuška Šafránková a primátor Prahy Tomáš Hudeček. Rozsvícením stromečku zároveň odstartují vánoční trhy na Staroměstském a zároveň Václavském náměstí.

Zabijačková veselice                                30.11.

Milovníci hokeje dobrého jídla se v sobotu sejdou v Galerii Harfa v pražských Vysočanech. Zabijačková veselice tady začíná v 11h dopoledne a hodovat se bude do šesti večer. Vařit budou zkušení kuchaři na místě vlastnoručně vyrábět jitrnice, prejt, tlačenku a další zabijačkové pochoutky. Pokud budete mít masku, získáte malou svačinku zdarma.

Od 15 hodin proběhne křest kalendáře Ondřeje Pýchy s fotografiemi hokejistů A-týmu a mládežnických mužstev HC Slavia Praha. Při té příležitosti proběhne autogramiáda všech hráčů A-týmu včetně trenéra a sportovního manažera Vladimíra Růžičky.

Světový den boje proti AIDS                              1.12. 2013

V neděli 1.prosince vyjede do ulic metropole propagační tramvaj – připomene Světový den boje proti AIDS. Projíždět bude po celé Praze na několika trasách, jejich výčet a další informace najdete na www.aids-pomoc.cz. Informační tramvaj bude “na cestách “ od 13 do 18h, zastavit se ale po celý den můžete na Václavském náměstí “ U café tramvaj” , tady navštívit informační stánek, podpořit boj proti AIDS nákupem červené stužky nebo jiným příspěvkem.

 Sladká tečka na konec víkendu                          1.12 2013

Ta přichází zcela nakonec neděle – Čokoládová cukrárna v Ostrovského ulici v Praze 5 připravila čokoládový večer od 18-20h. S pomocí chocalatierů, baristů a someliérů snoubili různé druhy čokolády s čaji, kávou, jinými lahůdkami a vínem. Ochutnávka zahrnuje 10 vzorků, trvá cca 1,5 hodiny, stojí 350,- Kč.

Tagy: , ,