ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 8653 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Alisa Weilerstein na festivalu Dvořákova Praha

0 Rémy Martin 10.9.2013

Tuto neděli byl mší od Antonína Dvořáka zahájen mezinárodní hudební festival Dvořákova Praha. Oficiální zahajovací koncert proběhne v úterý, tedy 10. září ve 20:00 hodin v Rudolfinu. Bohužel mám špatnou správu – koncert je absolutně vyprodaný. Naštěstí je zde ale nová ČT Art, která koncert vysílá v přímém přenosu (nebo možná s mírným zpožděním, záleží na koncepci režiséra). Program koncertu je následující:

Krzysztof Penderecki: Adagio z Třetí symfonie (úprava pro smyčce)

Antonín Dvořák: Koncert pro violoncello a orchestr č. 2 h moll, op. 104

Ludwig van Beethoven:  Symfonie č. 7A dur, op. 92

Právě na Dvořákův cellový koncert se těším nejvíce, proto doporučuji zapnout si televizi. V roli sólistky se totiž představí Alisa Weilerstein. Slyšel jsem ji minulý rok a považuji ji za velice zajímavý úkaz na hudební scéně. Je to ten typ, který, když hraje, tak vlastně svým způsobem improvizuje (samozřejmě nemění notový zápis, improvizuje výraz). Tím, že z její hry nevyzařuje otrocká, svazující nacvičenost, objevuje se kromě výpovědi autora také výpověď o ní samotné. Dominuje vášeň, nikoliv kalkulace. Skutečná vášeň a živočišnost… Celým večerem bude provázet Česká filharmonie s jejím šéfdirigentem Jiřím Bělohlávkem. Tak tedy: Rudolfinum/ČT Art, 10. září ve 20:00.

Další články, recenze a doporučení Rémy Martina naleznete na blogu Remy-Martin.cz nebo na stránce facebook.com/RemyMartinCZ.

Každou sudou středu v 19:00, lichý pátek v 10:00 a sudou sobotu ve 12:00 poslouchejte Vybrané tóny Rémy Martina na rádiu Classic.