ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 29272 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Koncertní album Lucie vyšlo i na vinylu

0 jsk 18.4.2023

Skupina Lucie na podzim 2022 navázala po dvaceti letech na projekt Lucie v opeře. Vyrazila na halové turné, na němž odehrála své hity v dosud neslyšených aranžích Českým lvem oceněného Kryštofa Marka a s doprovodem Filharmonie Hradec Králové.

Podmanivé spojení zvuku rockové kapely a symfonického tělesa přineslo nevšední zážitek, a to nejlepší je zaznamenáno na albu.

O mix a mastering se postaral dánský producent a zvukový mág Jacob Hansen. Druhý disk obsahuje i sympho rmx bonusy vybraných hitů v produkci významných českých a slovenských producentů.

Oproti koncertu Lucie v opeře, kterým nadchla v roce 2002, přišla kapela s ještě výpravnějším projektem. Písně zazněly v novém symfonickém aranžmá dirigenta Kryštofa Marka, držitele ceny Český lev za hudbu k filmu Masaryk. „Jeho aranžmá posunulo Lucii v opeře o úroveň výš,” upozorňují členové kapely a dodávají, že ke dvěma písním vytvořil aranžmá také skladatel Michal Nejtek.

Velkým symfonickým zvukem písně Lucie rozezněla Filharmonie Hradec Králové. Téměř padesátičlenný orchestr a pěvecký sbor byl kapele na pódiu rovnocenným partnerem.

Tagy: ,