ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 5409 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Vypsaná fixa zakončí letošní sezonu ve velkém sále pražské Lucerny

0 jsk 8.12.2022

Letošní rok byl pro skupinu Vypsaná fixa rokem naděje a pilné práce, která přinesla radost. V květnu vydala album nazvané Kusy radosti. A jako první z něj dostala obrazové ztvárnění písnička Buvol.

Vznikla tak čistá vzpomínková esence na devadesátá léta minulého století se vším, co k tomu patřilo. „Všichni prahneme po naději,“ zpívá se v uvedené písni, což platilo v devadesátkách stejně jako teď.

Léto bylo skvělé a kapela najela tisíce kilometrů, což ocenili nejen fanoušci, ale i pumpaři. Červen byl ve znamení koncertního křtu nového alba v Ledárnách Braník. Zvukový limit koncertu nebyl překročen, tudíž byli spokojeni účastníci koncertu, pořadatelé i kontrola hluku.

Vrcholem kapelního léta se stalo vystoupení na festivalu Rock for People, kde si čtveřice jako jediná česká skupina zahrála na hlavním pódiu. Výhled z něj do dálky na tisíce nadšených fanoušků zanechal velký dojem.

Na podzim uvítalo Vypsanou fixu deset zastávek Kusy radosti tour. Venku už byla zima, a tak se pod heslem „koncert je nejlepší svetr“ naplnil každý sál. A třeba v Českých Budějovicích se muselo přidat druhé vystoupení.

Doslova v běhu dostala skladba Kouřící miminko svoji video podobu a výsledkem je běžecký klip s Adélou Elbel a Lukášem Pavláskem. Letošní koncertní a natáčecí maraton Vypsaná fixa absolvovala s novým basákem Kryštofem Maškem, který nastoupil na místo po Mejnovi, jenž se rozhodl formaci definitivně opustit.