ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 5400 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Král Šumavy v novém hávu

0 jsk 23.11.2022

V pražské Lucerně proběhla slavnostní premiéra nové třídílné minisérie Král Šumavy: Fantom temného kraje z dílny Voyo Originál.

Příběh nepolapitelného šumavského převaděče v režii šestinásobného držitele Českého lva Davida Ondříčka mapuje osud čtyřiadvacetiletého kuchaře sloužícího v kuchyni ve Sboru národní bezpečnosti Josefa Hasila.

Mladíka toužícího především po zábavě, dobrodružství a volnosti. To poslední, co ho zajímá, je politika. V hlavní roli minisérie se představí Oskar Hes. V dalších rolích se objeví Gabriela Heclová, Vojtěch Vodochodský, Jan Jankovský, Kristýna Ryška (Podzimková), Jan Nedbal, Judit Pecháček (Bárdos), Jaroslav Plesl a Kryštof Mucha. Kreativním producentem je Michal Reitler a pro Voyo minisérii vyrobila produkční společnost Lucky Man Films producentů Davida Ondříčka a Darii Špačkové. Diváci budou moci první díl na Voyo zhlédnout 9. prosince.

Po dvou úspěšných festivalových premiérách v Brně (Serial Killer) a Plzni (Finále Plzeň) a projekci v jihočeském Husinci, který je situován jen kousek od rodiště Josefa Hasila, malé vesničky Zábrdí, se s dobrodružným příběhem Krále Šumavy seznámili i diváci v pražské Lucerně. Třídílnou minisérii natočil David Ondříček podle románového bestselleru Davida Jana Žáka Návrat Krále Šumavy. Ten vychází z Hasilových vzpomínek, svědectví pamětníků i archivních dokumentů a David Jan Žák byl během jeho psaní v kontaktu jak se samotným Josefem Hasilem, tak se všemi tehdy žijícími příbuznými.