ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 28333 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Festival současného umění proběhne v Prostějově

0 jsk 15.9.2022

Na úspěch loňského startovního ročníku letos druhým ročníkem navazuje Festival současného umění. Akce pořádaná pod záštitou města Prostějov a za podpory Olomouckého kraje proběhne 6. až 8. října a nabídne během tří festivalových dní pestrý průřez tvorbou soudobých českých i zahraničních umělců různých generací.

V prostorách Galerie současného umění, Muzea a galerie v Prostějově, prostějovského zámku, kina Metro 70, Střední školy designu a módy nebo i netradičně kolumbária prostějovského hřbitova či botanické zahrady a dalších místech budou k vidění umělecká díla z oblasti malby, grafiky, fotografie, sochařství, ale i videoartu či performance.

Mezi účinkující letošního ročníku patří multimediální umělkyně Jana Bernartová, jedna z nejzajímavějších českých autorek pracujících s novými digitálními médii. V Galerii současného umění Prostějov představí hybridní instalaci, která bude návštěvníkům sloužit jako brána do smyslového vnímání. Ve stejných prostorách svá díla vystaví také umělec se zázemím na pražské AVU, Petr Dub. Autor pracuje s rozmanitým slohem médií a uměleckých jazyků a kulturními proměnami současnosti. Kurátorem obou výstav je Matouš Hájek.

Oba zmínění umělci se stanou hosty živého autorského podcastu Ivany Veselkové a Zuzany Fuksové Buchty, známého z vln mediálního partnera festivalu Českého rozhlasu Radia Wave. Kromě toho se v prostorách kina Metro 70, které je letos opět festivalovým centrem, mohou návštěvníci těšit také na projekci.