ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 11290 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Radek Baborák vyhlašuje sbírku

0 jsk 24.3.2022

Hornista a dirigent Radek Baborák a Akademie MenART vyhlašují sbírku na podporu ukrajinských umělců. Jejich cílem je podpořit vytvoření pracovních příležitostí v umělecké oblasti pro nově příchozí běžence z Ukrajiny. Kulturní instituce mohou obtížně ihned nabídnout plnohodnotné dlouhodobé pracovní úvazky. Mohou ovšem nabídnout krátkodobé spolupráce na projektech, práce pro pedagogy, kteří se v základních uměleckých školách či DDM mohou věnovat výuce ukrajinských žáků, případně najít uplatnění v sociálních službách.

Sbírka na pomoc ukrajinským umělcům bude symbolicky zahájena tento pátek 25. března v 18 hod. v kostele sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí v Praze koncertem Radek Baborák Ensemble a mentorů Akademie MenART spolu s Ivem Kahánkem, Kateřinou Kněžíkovou či Karlem Košárkem. Následovat bude čtyřiadvacetihodinový koncert, který nabídne prostor pro modlitbu a meditaci, během které se vystřídá celá řada dalších umělců či studentů.

Do programu se zapojí například Cimbálová muzika České filharmonie, Eben Trio, Jiří Stivín, Indi Stivín a Alice Springs, Vilém Veverka nebo Prague Philharmonia Wind Quintet. Hudební pouť bude symbolicky zakončena Beethovenovou symfonií č. 5 Osudovou v podání orchestru Česká Sinfonietta pod taktovkou Radka Baboráka.