ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 11380 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

VIDEO: Vladimír Mišík vydává další singl z alba Noční obraz

0 jsk 8.12.2021

Vyšel třetí singl z nového alba Vladimíra Mišíka Noční obraz. Píseň Dech, která je zhudebněnou básní Františka Hrubína, představuje Mišíka v intimnější poloze. Singl vychází současně i na streamovacích platformách, kde prozatím není album k dispozici. Album zaznamenalo po vydání nadšené reakce kritické obce a drží se na předních pozicích žebříčku nejprodávanějších alb.

Videoklip k písni Dech je dílem scenáristky a režisérky Maji Hamplové, která je držitelkou ceny Anděl za Mišíkův klip k písni Jednou z předchozího alba (píseň získala cenu Anděl také jako skladba roku 2019). Do hlavních rolí intimního příběhu o koncích a nových začátcích obsadila autorka Ivana Fraňka, který žije a pracuje především v Itálii a Francii (hrál například ve filmu Paola Sorrentina Velká nádhera nebo ve filmu Luca Bessona Anna) a mladou českou herečku Martu Dancingerovou, známou především z úspěšných televizních seriálů (Kukačky, Až po uši, Specialisté, Ordinace v růžové zahradě).

Kameramanem klipu byl držitel Českého lva Martin Douba, střihačem držitel tří Českých lvů (mimo jiné za minisérii Agnieszky Hollandové Hořící keř) a tří nominací Pavel Hrdlička. Klip se natáčel v malebné lesní osadě Kersko za prvního letošního sněhu.

(foto: Stanislav Honzík)