ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 14576 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Svět knihy Praha 2021 podrobněji přiblíží literaturu Francie, Polska a Běloruska

0 jsk 9.9.2021

Na Výstavišti v Holešovicích se od 23. do 26. září opět dostane ke slovu literatura. 288 vystavovatelů a 607 účinkujících z 27 zemí a regionů propojil mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2021.

Jeho 26. ročník vyjadřuje mottem „Můj domov je v jazyce“ záměr prozkoumat otázky vztahu děl a jejich autorů k jazyku, geografické i mentální příslušnosti k dané zemi. Návštěvníci se opět mohou těšit na rozmanitost současné literární tvorby. Čestným hostem je literárně bohatá Francie. Mluvit se bude mimo jiné o „společném“ autorovi Milanu Kunderovi.

Čtenáři očekávají spisovatelské hvězdy Davida Mitchella (na snímku), Laurenta Bineta a Chimamandu Ngozi Adichie. Představí se ale i laureáti Ceny Evropské unie za literaturu. Dvě země si vysloužily samostatný prostor: Polsko mimo jiné připomene svou pověstnou reportážní školu, Bělorusku je věnována sekce Literatura jako hlas svobody.

Jako čestného hosta pozvali letos organizátoři Světa knihy Praha literárně atraktivní Francii. Tamní tvorbu přiblíží v celé její šíři: od beletrie přes literaturu pro děti či komiks až po divadlo.

(foto: Svět knihy Praha/Paul Stuart)