ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 28387 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Třicet countryových hitů

0 jsk 15.6.2021

Již tři dekády vnáší pohodu do naší doby rádio specializované na country a příbuznou muziku. Druhá oficiální česká soukromá rozhlasová stanice začala vysílat 15. srpna 1991 v 15 hodin a 15 minut. V zajetí třicítky je také tato nová 2CD kompilace, sestavená tou nejaktivnější částí z půlmilionu současných posluchačů.

„Když moderátor neopatrně zavadil o jakoukoli součást vybavení, jehla právě hrajícího gramofonu přeskočila, v horším případě na úplně jinou písničku, než právě hrála. Po pravdě řečeno, byli jsme všem znalcům pro smích. Po třiceti letech máme půl milionu posluchačů. Snad je to tím, že muzika, kterou jim nabízíme, má duši a srdce,“ vzpomíná na začátky programový ředitel Country Radia Miroslav Albrecht.

U příležitosti třiceti let jeho existence byla na základě výběru samotných posluchačů sestavena základní kostra 30 nejoblíbenějších písní, které prověřil čas v rozhlasovém éteru.

Názor lidu byl proměněn na ve speciálním kresleném narozeninovém obalu umístěnou poctivou dávku poctivé hudby. Je to výtečný profil toho historicky nejoblíbenějšího ve vysílání, a tím také jakési best of trvale populárního žánru. Nahrávky od konce let šedesátých až do téměř současnosti nabídnou moderní trampy, klasický country and western zvuk, elektrifikované poslední kovboje, zlidovělé banjisty, nezaměnitelné písničkáře či legendární samotářské hlasy i party s extrovní vícehlasy.

Na albech jsou skladby od Pavla Dobeše, Michala Tučného, Greenhorns, Pavla Bobka (na snímku), Taxmenů, Michala Tučného, Waldemara Matušky a dalších.