ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 4864 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Hard Rock Café oslaví padesát let

0 jsk 12.1.2021

Před téměř padesáti lety, 14. června 1971, si v Londýně přátelé Isaac Tigrett a Peter Morton začali plnit svůj velký sen. Založili dnes legendární podnik Hard Rock Cafe, restauraci, kde se servírují ty nejlepší hamburgery, žebírka, hranolky, shaky a další pochutiny americké kuchyně.

Hard Rock Cafe je známé také originální výzdobou v podobně rokenrolových memorabilii těch největších hvězd. Tuto kultovní dekoraci zdí Hard Rock Cafe započal v roce 1971 zpěvák Eric Clapton, který zavěsil svou kytaru nad svým oblíbeným stolem, aby si ho tak rezervoval. Nápad se tak zalíbil, že se k němu postupně přidávali další muzikanti a memorabilia se staly nedílnou součástí podniků po celém světě. Aktuálně sbírku tvoří asi 86 tisíc kousků.

Hard Rock Cafe se díky dokonalým chutím a jedinečné atmosféře těší velké oblibě napříč kontinenty. V současné době Hard Rock International (HRI) operuje v 69 státech s 240 provozovnami zahrnujícími hotely, kasina, Rock Shop a restaurace. V roce 2020 se společnost rozrostla také o divizi Hard Rock Digital zaměřující se na online retail sázkových kanceláří a interaktivních her. Hard Rock hosté najdou ve všech velkoměstech od Sydney, Tokio až po New York a mnoho dalších metropolích. Hlavní sídlo HRI je pak na Floridě.

Pražská pobočka Hard Rock Cafe je v Domě U Rotta na Malém náměstí otevřená více než jedenáct let. K výročí padesáti let od založení podniku si v ní hosté mohou až do 3. února objednat jídlo z původního menu. „Až budeme mít možnost zase otevřít, bude nabídka menu kompletní. Zatím přes dovážkové služby nabízíme jen část z ní jako třeba Country burger, sendviče a podobně,“ uvedla generální manažerka Martina Lednová.