ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 8800 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

VIDEO: Thom Artway našel svou Caroline

0 jsk 1.9.2020

Lyrická balada Thoma Artwaye Caroline vychází v netradiční čas. Poslední srpnový víkend se písničkář Thom Artway oženil a rozhodl vydat skladbu, kterou napsal pro svou novomanželku Karolínu. Produkce a nahrávání se ujal Dušan Neuwerth. Skladba vznikla již před více než rokem a písničkář přiznává, že jako první ji slyšela právě jeho nastávající.

„Písní Caroline jsem žádal o ruku. Vydat ji den po svatbě byl tedy logický krok. Není ani tak o oznámení této události, spíše o radosti a vděčnosti z protnutí našich cest,”  řekl Thom Artway.

Křehkou baladu opatřil obalem Luke Tomski, který je i autorem přebalu první desky Thoma Artwaye Hedgehog. Z dílny Luke Tomskiho je také lyric video k této skladbě.

Nahrávání se odehrálo na začátku letošního června. „Na textu jsem pracoval s Alasdairem Bouchem, se kterým spolupracujeme už od mé desky All I Know. S Dušanem Neuwerthem jsem pracoval poprvé a byla to krásná spolupráce,” pochvaluje si Thom Artway. „Nahrávání se neslo v pohodovém duchu a šlo jako po másle. Rozhodli jsme se skladbu natočit bez jakýchkoliv samplů. Mimo moji kapelu jsme tedy k nahrávání přizvali, houslistu Adama Pakostu, klarinetistu Vojtěcha Nýdla a Filipa Nebřenského s tubou a flétnou. Výsledný zvuk je dřevní a velmi mě baví!”