ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 9533 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Nominacím na ceny BAFTA vládne Joker

0 jsk 8.1.2020

Britská akademie filmového a televizního umění oznámila nominace na ceny BAFTA. Nejvíce jich získal snímek Joker. Příběh o záporném komiksovém hrdinovi je nominován v jedenácti kategoriích včetně nejlepšího filmu, hereckého výkonu v hlavní roli v podání Joaquina Phoenixe a režie.

Snímek The Irishman (Irčan) od režiséra Martina Scorseseho a Tenkrát v Hollywoodu od Quentina Tarantina získaly po deset nominacích včetně té na nejlepší film. Válečný snímek Sama Mendese 1917, který uplynulou neděli získal Zlatý glóbus za nejlepší film, je v této kategorii také nominována. Seznam nominaci na nejlepší film doplňuje jihokorejský snímek Parazit.

Na nejlepšího herce v hlavní roli jsou kromě Joaquina Phoenixe nominováni Leonardo DiCaprio, Adam Driver, Taron Egerton a Jonathan Pryce. Cenu pro nejlepší herečku v hlavní roli mohou získat Scarlett Johanssonová, Saoirse Ronanová, Charlize Theronová, Renée Zellwegerová nebo Jessie Buckleyová.

Vítěze vyhlásí na slavnostním předávání 73. ročníku filmových cen britské akademie 2. února v Londýně. Moderátorem galavečera bude komik Graham Norton.