ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 9533 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Svět knihy Plzeň letos s rozšířenou nabídkou žánrů a témat

0 jsk 12.9.2019

Loňský premiérový ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Plzeň potvrdil, že na Plzeňsku je o literaturu zájem.

Organizátor akce, společnost Svět knihy, proto letos připravil druhý ročník, kdy pro návštěvníky nabídne rozšířenou žánrovou paletu, především nové Fórum sci-fi a fantasy, diskuze na téma současných médií a cenzury či k výročí listopadových událostí, dále například i filmové projekce a koncert. Aktuální knižní produkci představí více než šedesát nakladatelů, kteří mnohdy přivážejí horké novinky podzimu. Areál DEPO2015 bude pro konání veletrhu otevřen v pátek 20. a v sobotu 21. září vždy od 9 do 19 hodin.

Vystavovatelé, jichž do Plzně zamíří více než šedesát, přivezou nejen pestrou žánrovou nabídku, ale často i horké novinky, přichystané na podzimní a předvánoční trh. „Pro širokou veřejnost jsme připravili nový formát právě pro prezentaci knih, které chtějí nakladatelé v tomto období vydat,“ popisuje ředitel veletrhu Radovan Auer. „V rychlém sledu se vystřídá se svou knižní produkcí téměř dvacet nakladatelských domů, tedy jedinečná příležitost zjistit, co se v příštích měsících objeví na pultech knihkupectví.“

Veletržní dění bude zahájeno již ve čtvrtek 19. září prvním veřejným uvedením filmu Národní třída podle stejnojmenné knihy Jaroslava Rudiše za účasti autora. Filmy jsou v programové nabídce zařazeny hned tři. Kromě Národní třídy je na páteční dopoledne připraven především pro mládež film Uzly a pomeranče, rovněž za účasti autorky, a na sobotu večer projekce filmu Nabarvené ptáče. Pro všechny tři filmy byla předlohou literární díla.

V roli čestného hosta se na veletrhu představí Polsko. Návštěvníci – dospělí i děti – se mohou těšit na pestrý literární program. Jsou nachystány výtvarné dílny pro děti či besedy na téma média, cenzura a literatura.