ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 5908 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Vejdělek začal natáčet Poslední aristokratku

0 jsk 7.2.2019

Režisér Jiří Vejdělek začal natáčet nový celovečerní film Poslední aristokratka v hlavní roli s Hynkem Čermákem, který ve filmu ztvárňuje potomka českého šlechtického rodu Kostků. Filmaři začali natáčet na zámku Lemberk na Liberecku, postupně štáb využije pro natáčení zámky Buchlovice, Rájec, Jaroslavice a Milotice v okrese Hodonín. Dva dny budou filmaři točit v Praze.

Scénář k Poslední aristokratce na motivy knižních bestsellerů Poslední aristokratka a Aristokratka ve Varu spisovatele Evžena Bočka napsal Jiří Vejdělek, který už má za sebou jednu scenáristickou a režijní adaptaci bestlelleru. Vejdělkovu komedii Účastníci zájezdu podle úspěšné knihy Michala Viewegha vidělo v kinech více než 800 tisíc lidí.

Ve filmu dále hrají Yvona Stolařová, Tatiana Vilhelmová, Vojtěch Kotek, Martin Pechlát, Eliška Balzerová, Pavel Liška, Zdeněk Piškula a další.

Producenty snímku Poslední aristokratka jsou Ondřej Zima a Silvie Michajlova ze společnosti Evolution Films. Koproducenty filmu jsou Česká televize (Tvůrčí producentská skupina Kateřiny Ondřejkové), innogy a slovenská společnost PubRes. Film vzniká s podporou Jihomoravského filmového nadačního fondu a ve spolupráci s Národním památkovým ústavem. Snímek uvede do kin 24. října 2019 distribuční společnost Falcon.