ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 29923 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Bubeníka Sigur Rós obvinili ze znásilnění. Z kapely odešel

0 jsk 4.10.2018

Islandská post-rocková skupina Sigur Rós přišla o bubeníka, který odešel poté, co ho obvinili ze znásilnění. Informovala o tom televize BBC. Bubeníka Orriho Palla Dýrasona nařkla ze znásilnění umělkyně Meagan Boydová působící v Los Angeles. Hudebník ji podle jejích slov znásilnil dvakrát během jedné noci, kterou spolu v tomto kalifornském městě strávili v roce 2013.

Boydová o zneužití dosud mlčela, protože se obávala, že jí nikdo nebude věřit. Okolnosti události popsala v příspěvku na sociální síti Instagram, který ale záhy smazala. K prolomení mlčení Boydová podle vlastních slov motivovalo konání kalifornské profesorky Christine Blaseyové-Fordové, která nedávno obvinila ze sexuálního útoku kandidáta na post soudce Nejvyššího soudu USA Bretta Kavanaugha.

Bubeník obvinění popřel, ale rozhodl se pro dobrovolný odchod z kapely. Jak napsal na Facebook, nechce, aby obvinění negativně ovlivnilo důležitou a skvělou práci kapely. Spoluhráči jeho rozhodnutí akceptovali. „Poté, co byla vůči němu vznesena v posledních dnech mimořádně vážná a osobní obvinění, jsme akceptovali rezignaci našeho kolegy Orri Pall Dýrasona, aby mohl tuto záležitost řešit v soukromí,“ uvádí se v prohlášení skupiny.

Tagy: