ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 8220 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Jazzman Robert Glasper obvinil Lauryn Hill

0 jsk 31.8.2018

Jazzman Robert Glasper, který spolupracoval s hudebníky, jakými jsou Stevie Wonder, Kanye West, Snoop Dogg či Macy Gray, nedávno obvinil Lauryn Hill z přivlastnění si hudebního autorství písní, které jsou na jejím legendárním albu The Miseducation of Lauryn Hill z roku 1998. Zpěvačka na jeho slova reagovala otevřeným listem.

„Ty skladby napsali jiní lidé a jim autorství nebylo přiznáno. Líbilo se jí přivlastnit si autorství, které z ní udělalo superčloveka,“ řekl Robert Glasper v polovině srpna v rozhovoru pro rádio 97.9 The Box z Houstonu. Na jeho slova reagovala Lauryn Hill s tím, že ji mohou obviňovat, ale písně jsou její, ačkoli přiznává, že vznik alba ovlivnili hudebníci i technici, kteří na albu pracovali.

Obvinění, že Lauryn Hill si přivlastnila autorská právě na legendární nahrávce, se přitom neobjevilo poprvé. Zpěvačka už čelila soudnímu sporu, když ji skupina New Ark, která na nahrávání spolupracovala, žalovala za to, že si přisvojila práva. Spor skončil v roce 2001 mimosoudním vyrovnáním, při kterém zpěvačka zaplatila umělcům 5 milionů dolarů.