ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 20712 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Tugriki představují první dva singly

0 jsk 1.2.2018

Mongolské jméno Tugriki inspirovala název nové slovensko-české skupiny, složené z výjimečných osobností. Kapela Tugriki zveřejnila své první dva singly – českou skladbu Sama a slovenskou V kuchyni. Předznamenávají debutové album, které vydá v březnu Supraphon.

Sestavu skupiny Tugriki tvoří česká violoncellistkou a zpěvačka Dorota Barová (Tara Fuki či Aneta Langerová) a trojice slovenských hudebníků – kytarista Ľuboslav Petruška (Chiki Liki Tu-a, Satin Lead), bubeník Igor „Ozo“ Guttler a baskytarista Lukáš Fila (oba Korben Dallas).

„Před půlroční přestávkou naší domovské skupiny Korben Dallas jsme se rozhodli, že během ní potřebujeme hrát a tvořit. Jako fanoušci Tara Fuki jsme oslovili Dorotu Barovou. Známe ji i díky jejímu působení v kapele Anety Langerové, která hostovala na albu Korben Dallas a byla kmotrou naší poslední řadovky Stredovek (2017). Od léta jsme si začali vyměňovat hudební nápady a v listopadu jsme se společně setkali ve studiu,“ vysvětluje Lukáš Fila genezi vzniku kapely.

Tagy: