ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 15205 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Do kin vstoupil dokument o skupině Beatles

0 jsk 19.9.2016

Do kin se dostal půldruhahodinový dokument s názvem The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years v režii Rona Howarda. Zachycuje skupinu Beatles v letech 1962 až 1966. Zaznamenává její vystoupení od dob liverpoolského Cavern Clubu až po koncerty na vyprodaných amerických stadionech, které vyvrcholily posledním veřejným vystoupením skupiny v San Francisku v roce 1966. Film si všímá vzestupu popularity Beatles a chaotické atmosféry, která je doprovázela na cestách.

Slavnostní čtvrteční premiéry v Londýně se zúčastnili i dva žijící členové kapely – Ringo Starr a Paul McCartney. Ten druhý řekl, že jednou z příčin, proč formace přestala vystupovat živě, byla skutečnost, že fanoušci svým nadšeným křikem často přehlušili samotnou skupinu.

Filmový projekt podpořily Yoko Oko, vdova po Johnu Lennonovi, jehož zavraždili v roce 1980, a Olivia Harrisonová, vdova po Georgi Harrisonovi, který zemřel na rakovinu v roce 2001.

Premiéru filmu doprovází vydání remasterované verze koncertního alba The Beatles at the Hollywood Bowl, který poprvé od svého vydání v roce 1977.

Tagy: ,