ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 28114 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Vrchní inspektor Gamache opět zasahuje v knize Oživlý kámen

0 Richard Winter 27.7.2016

Čtvrtý díl populární krimi série Případy vrchního inspektora Gamache s názvem Oživlý kámen rozplétá mimořádně zapeklitý zločin a představuje ideální oddychové čtení na dovolenou. Novinku Louisy Pennyové vydává Knižní klub v edici Světový bestseller.

Léto vrcholí, vrchní inspektor quebecké Sureté Armand Gamache si jako každý rok připomíná s manželkou Reine-Marie výročí seznámení v Manoir Bellechasse, odlehlém luxusním hotýlku nedaleko Three Pines. Nejsou však sami. Sjela se sem také kvůli své oslavě početná, bohatá a vážená rodina Finneyových. Rozkošný Manoir Bellechasse sice obklopuje ryzí příroda, je na něm však cosi nepřirozeného.

Vedra se stupňují, dusivá vlhkost se blíží, na rodinnou sešlost přijíždějí nečekaní hosté a letní bouře za sebou zanechá mrtvé tělo. Je na zkušeném inspektorovi Gamachovi, aby odhalil zdánlivěnerozluštitelnou vraždu, dlouho pohřbená tajemství i zášti pečlivě skryté za zdvořilými úsměvy. A také aby bv tomto zapeklitém případu překonal sebe sama.

Autorka Louise Pennyová osmnáct let pracovala jako rozhlasová moderátorka. Po svatbě se torontská rodačka rozhodla pro kariéru spisovatelky. Od roku 2005 vydává sérii klasických detektivek, případů vrchního inspektora Gamache, jež se dočkaly mnohonásobných kanadských i mezinárodních žánrových ocenění. Jsou pravidelně zařazovány mezi nejlepší tituly roku (New York Times, Publishers Weekly, People Magazine, Amazon) a především se těší celosvětové čtenářské přízni. Dosud jedenáctidílná řada vychází ve 25 jazycích.

Tagy: