ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 29858 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

V březnu vyjde album Jeffa Buckleyho

0 jsk 16.11.2015

Příznivci zesnulého amerického hudebníka Jeffa Buckleyho se mohou těšit na nové album. 11. března vyjde kompilace You and I, která bude obsahovat deset skladeb. Mezi nimi budou první studiová nahrávka písně Grace či dosud nevydaná skladba Dream Of You And I.

Zbytek nabídne coververze písní Boba Dylana, Led Zeppelin, The Smiths, Louise Jordana, Jevetty Steele, Bukciho Whitea nebo formace Sly & The Family Stone. Většinu skladeb nahrál Buckley v roce 1993 v newyorském studiu Shelter Island Sound.

Jeffrey Scott „Jeff“ Buckley byl synem zesnulého muzikanta Tima Buckleyho. Během života vydal jen jedno album s názvem Grace (1994). Na kontě má i několik živáků, kompilací či EP. V roce 1996 začal pracovat na druhé desce, která se měla jmenovat My Sweetheart the Drunk. Produkce se ujal Tom Verlaine, se kterým se seznámil během práce na albu Gone Again (1996) zpěvačky Patti Smith.

Buckley se ale 29. května 1997 utopil v řece v Memphisu v Tennessee ve věku 30 let. Jeho tělo našli 4. června. Pitva neprokázala v těle přítomnost alkoholu ani drog.