ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 5383 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Tři sestry vydají za měsíc nové album a oslaví 30 let

0 Redakce 22.4.2015

Skupina Tři sestry vznikla před 30 lety. Výročí oslaví novým albem a open air festivalem v branickém A-parku ledárny v Praze 21. – 23. května. Parta kolem Lou Fanánka Hagena právě dokončuje studiovou novinku, kterou nazvala

Fernet Underground a zařadila na ni z původně zkomponovaných osmnácti kousků těch třincát nejhodnotnějších. Kromě klasické sestavy zazní z nahrávky také smyčcový kvartet, na jehož aranžích pracoval Ota Baláž, a v jedné písni se představí jeden z předních světových hornistů pan Radek Baborák.

„Stylový i textový rozptyl je široký. Dvěma písněmi se vracíme až ke svým undergroundovým začátkům,“ tvrdí baskytarista kapely ing. Magor (Tomáš Doležal). První singl Plechový Ježíš bude zveřejněn ve druhé polovině dubna. Album vyjde 21. května.

Letošní rok je pro Tři sestry nicméně přece jen výjimečný, nejen proto, že kapela oslavuje 30 let od svého založení. Speciální bude totiž i konec roku. Ne tím, že se bude konat tradiční předvánoční koncert 22. 12. 2015, ale hlavně místem, kam na něj své fanoušky zve: do pražské O2areny.