ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 29599 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Vychází další kniha Deona Meyera s detektivem Bennym Griesselem

0 Richard Winter 18.3.2015

Je správné vzít spravedlnost do svých rukou? Na složitou otázku hledá odpověď kniha Deona Meyera Ďáblova hora v hlavní roli s detektivem Bennym Griesselem.Příběh z pera jihoafrického spisovatele vydává nakladatelství MOBA a najdete ji i na seznamu patnácti nejlepších knih letošního jara akce Velký knižní čtvrtek.

Knihy Deona Meyera vycházejí po celém světě a byly přeloženy zatím do 28 jazyků. Autor se k nám, do České republiky, chystá na konci června v rámci jeho cesty po Evropě.

“Slyšel jsem, že Praha je jedním z nejkrásnějších měst na světě. Vím i něco málo o vaší historii. A znám i proslulého Čecha v mojí zemi – Radovana Krejčíře,” říká Deon Meyer v rozhovoru, který vznikl speciálně u příležitosti vydání jeho knihy Ďáblova hora v češtině.

Meyer, píše v rodné afrikánštině, je ověnčen mnoha prestižními literárními oceněními. Nakladatelství MOBA knihou Ďáblova hora zahajuje vydávání Meyerových knih. Následovat budou knihy Třináct hodin a Sedm dní v hlavní roli se sympatickým Bennym Griesselem, jehož postavu ztvární ve filmu známý britský herec Sean Bean.

Deon Meyer charakterizuje svého hrdinu: “Myslím, že Bennyho síla a přitažlivost, tkví v jeho znalostech práce detektiva a také v jeho schopnosti po pádu znovu vstát a jít dál. Bennyho jsem stvořil pro svůj první román, který byl z afrikánštiny přeložen do angličtiny. Od úplného začátku jsem věděl, že s ním budu chtít pracovat jako s hlavním hrdinou. Už nyní plánuji další román s Griesselem v hlavní roli.”

Knihu Ďáblova hora do češtiny přeložil Jakub Kalina. Dalšího pokračování případů Bennyho Griessela se dočkáme na podzim, kdy vyjde titul s názvem Třináct hodin.