ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 6011 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Film Miluj souseda svého nabídne odlehčenou zábavu s nádechem hořkosti

0 Richard Winter 5.1.2015

Hlavní postavou filmu Miluj souseda svého (v originále St. Vincent) je Vincent. Trochu zapšklý a velmi cynický válečný veterán, jehož život se zásadně změní s příchodem nových sousedů. Stává se z něj neobvyklý přítel a společník dvanáctiletého chlapce. Vincent svým svérázným způsobem řešení problémů poskytne Oliverovi potřebnou oporu a nadhled. V českých kinech bude mít snímek premiéru 8. ledna 2015.

Vincent (Bill Murray) je mrzutý stárnoucí válečný veterán, který holduje whisky a striptýzovým klubům. Jeho nový soused, dvanáctiletý Oliver, se vyrovnává s rozvodem rodičů, změnou školy i bydliště. Vincent se nejprve rozhodne vylepšit si hlídáním hocha svou ekonomickou situaci. Postupně se ale ze sarkastického bručouna vyklube v podstatě milý a citlivý společník, který dodává chlapci i jeho matce pohled na svět z jiné perspektivy. Film „Miluj souseda svého“ je díky pohodové atmosféře a řadě zábavných scének příjemná komedie vhodná pro všechny kategorie filmových fanoušků.

Režie snímku se ujal Theodore Melfi, který je rovněž autorem scénáře. Z celkem obyčejné komedie dělají výbornou podívanou především herci v čele s Billem Murayem (Krotitelé duchů, Charlieho andílci, Kafe a cigára). V roli matky samoživitelky se představí Melissa McCarthy (TV seriály Gilmorova děvčata, Mike a Molly). Trojlístek hlavních postav doplňuje Naomi Watts (Mulholland Drive, Kruh), která zde v roli ruské prostitutky prokazuje výrazný komediální talent.