ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 29999 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Skupina Mucha má nový videoklip i album

1 Redakce 27.10.2014

Členové ragbyového týmu i Národního divadla v Brně stáli u zrodu nového videoklipu brněnské alternativní formace Mucha. Její frontmanka Nikola Muchová v něm svým tradičním způsobem zesměšňuje machismus. Kapela se tak těsně před vydáním druhého alba Josefene naposledy vrátila k úspěšnému debutu Slovácká epopej.

Videoklip k jednomu z největších hitů Muchy, skladbě Chlapi sú kokoti, plánovala už dávno. Je zúčtováním s debutem i starými traumaty frontmanky, která se po vydání alba nechtěně stala mluvčí svobodných matek. Kapela při tvorbě videoklipu už podruhé vsadila na kvalitu týmu režiséra Jana Fuksy, jenž byl úspěchem prvního klipu Ježíš mile zaskočen. Tento videoklip s Markem Danielem má na YouTube už více než 333 tisíc zhlédnutí. Druhou kameru obstarala Lucie Harapátová, asistovali Martin Svobodník a Michael Kořínek.

Na vydání druhého alba Josefene se Mucha nyní snaží do konce října získat prostředky od fanoušků ve formě předplatného alba a dalších benefitů prostřednictvím portálu Hithit. Nikola na něm jazykem ostrým jako břitva pokračuje v podpoře deprimovaných žen. Album je dalším punkovým výkřikem mladé svobodné matky po spravedlnosti. Ve svém projevu Nikola tentokrát šetří vulgarismy. Sází na naivitu, dvojsmysly a syrové city.

Mucha – Chlapi sú kokoti

Redakce