ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 30307 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Na třetím albu Korben Dallas ožívá odkaz Deža Ursinyho

0 Redakce 25.9.2014

Zatímco na Slovensku bratislavští Korben Dallas vyprodávají kluby a posbírali tituly za nejlepší album, singl i živou kapelu, jejich průlom v České republice se teprve chystá. Přijde s třetí deskou Banská Bystrica, kterou v těchto dnech domíchali?

Zkušenému triu Benetin, Guttler a Fila s jeho realizací pomohli kytarista Ľuboslav Petruška a tři výrazné ženy: Jana Kirschner, spisovatelka Monika Kompaníková a holandská fotografka Illah Van Oijen. Album vyjde 15. října na značce Slnko Records a Korben Dallas z něj zveřejňují první singl Za sklom, k němuž připravili i videoklip.

Korben Dallas přirozeně navazují na tvorbu Deža Ursinyho, Mariána Vargy nebo Andreje Šebana a zpívají o věcech, které všichni důvěrně známe. Určitým předobrazem může být už text skladby Spolu s Janou Kirschner: „Hrejú nás rovnaké myšlienky, štípu nás rovnaké poznámky, rovnakým veciam sa smejeme, spolu zrejeme.“ Tato skladba postrádající výraznou melodii a mířící zdánlivě na náročnější publikum ale současně může být trochu matoucí. „Deska jako celek je dost melodická a současně hodně zpívaná. Je na ní i hodně back vokálů,“ upřesňuje Benetin.