ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 8440 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Evropský cyklistický piknik na Trojmezí

0 Redakce PLAY.CZ 14.6.2014

Český rozhlas Ostrava spolupořádá pro všechny fanoušky cyklistiky akci s názvem Evropský cyklistický piknik na Trojmezí. Tři státy, tři trasy, tři rozhlasové stanice. To je akce, která začne v sobotu 14. června od 10.00 hodin v obci Hrčava u Trojmezí.

Evropský cyklistický piknik se koná pod společným vedením tří rozhlasových stanic: Českého rozhlasu Ostrava, Polskie Radio Katowice a RTVS Banská Bystrica. Cílem je prezentace kultury národů Visegrádské skupiny, popularizace cyklistiky a cykloturistiky, propagace zdravého stylu života, aktivního odpočinku a rekreace v rámci cyklistické akce.

Cyklisté si mohou projet na kole dle obtížnosti jednu ze tří tras přes Česko, Slovensko a Polsko. Délka tras je stanovena tak, aby se akce mohly zúčastnit i rodiny s malými dětmi (5,3 km, 18 km a 48 km). Na místě se mohou setkat s hvězdami cyklistiky a chybět nebude ani bohatý doprovodný program – hudební vystoupení, stánky s regionální kuchyní, lidová řemesla a soutěže.

Na území České republiky akce začíná v 10.00 hodin v obci Hrčava blízko Trojmezí. Zde bude stát stan Českého rozhlasu Ostrava, ve kterém cyklisté získají veškeré informace a také si zde mohou razítkem potvrdit svou účast do karty. Hodnocení se uskuteční na Trojmezí od 15.30 do 16.30 hodin. Celou akci pak na hranici tří států od 17.00 hodin uzavře hudební zábava.

Akce se promítne také do vysílání Českého rozhlasu Ostrava. V místě konání Evropského cyklistického pikniku totiž bude přenosový vůz. „Posluchačům nabídneme reportážní vstupy a rozhovory, o které se postará moderátorka Kateřina Huberová. Z místa budeme vysílat mezi 10. a 11. hodinou a odpoledne pak mezi 14. a 15. hodinou. Posluchači uslyší také rozhovor se známým cyklocestovatelem Martinem Stillerem nebo s olympijským medailistou Vlastiborem Konečným. Zpovídat budeme ale i samotné účastníky pikniku,“ přibližuje vysílání z místa konání Richard Piskala, vedoucí programu Českého rozhlasu Ostrava.

Veškeré informace, pravidla, účastnické karty a především mapy tras najdou zájemci na internetových stránkách Českého rozhlasu Ostrava – www.ostrava.rozhlas.cz.

Ředitel regionálního studia Českého rozhlasu v Ostravě Josef Podstata zdůraznil mimořádnost akce: “V letošním roce oslavuje Český rozhlas Ostrava osmdesáté páté výročí svého vzniku, proto přináší i řadu opravdu exkluzivních projektů, třeba právě typu Evropského cyklistického pikniku. Jsme potěšeni, že tento projekt má velký mezinárodní přesah a převzal nad ním symbolickou záštitu i generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan. Zároveň jsme rádi, že můžeme veřejnosti nabízet takováto smysluplná spojení kulturních, sportovních i místních společenských aktivit.”

Evropský cyklistický piknik se rovněž koná v rámci oslav 10. výročí vstupu Polska, Česka, Slovenska a Maďarska do Evropské unie.

Poslouchejte ČRo Ostrava online

Plakát_Evropský cyklopiknik na Trojmezí 14.6.2014