ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 5430 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Swedish House Mafia se vrací ve filmu a na živáku

0 Redakce 4.4.2014

Trojlístek švédských dýdžejů Swedish House Mafia se v následujících týdnech ještě jednou připomene. Fanoušci si budou moci pořídit film mapující jeho kariéru i doprovodný soundtrack.

Axwell, Steve Angello a Sebastian Ingrosso se jakožto Swedish House Mafia vypracovali mezi světovou špičku a jejich hity One (Your Name), Save The World nebo Don’t You Worry Child zabodovaly na předních příčkách všech světových hitparád. O to smutnější byla loňská informace, že se kapela rozhodla skončit.

Po dvou vydaných deskách a stovkách vyprodaných vystoupení přišlo několik rozlučkových koncertů, během kterých vznikl z části i materiál na dokumentární film pojmenovaný Leave The World Behind. Mapuje cestu tří kamarádů a poodkrývá nejen pohled do jejich života, ale především do zákulisí úspěšného One Last Tour, během kterého trio zavítalo koncem roku 2012 i do Prahy.

Film měl nedávno premiéru na festivalu SXSW v Austinu a následně byl promítán v kinech dvaceti zemí světa. Od 15. dubna si ho budou moci fanoušci pořídit i domů, a to digitálně přes iTunes. Jako každý pořádný film, i tento bude mít svůj soundtrack. Půjde o dvojalbum, na kterém je zachycen záznam z živého vystoupení, které trojlístek odehrál v Masquerade Motel v Los Angeles, kam dorazilo přes 70 tisíc lidí návštěvníků.