ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 8800 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Trofeje pro vítěze Hudebních cen Evropy 2 zhotovil Bořek Šípek

0 Redakce PLAY.CZ 18.3.2014
Rádio Evropa 2 společně se sesterskou stanicí Europa 2 uvádí své první federální Hudební ceny. Už 20. března obdrží vítězové originální ocenění z dílny světoznámého designéra Bořka Šípka

Při návrhu ceny jsem se inspiroval notovou osnovou,“ říká Bořek Šípek, jehož díla je možné nalézt v mnoha stálých sbírkách světových galerií a muzeí. Prozradil také, že při práci poslouchá rádio i CD. A jaký hudební styl má rád? „Od Toma Waitse až po Vivaldiho,“ doplnil.

Ceny, které tvoří křišťálový houslový klíč, si letos poprvé vyzvednou nejoblíbenější interpreti, skupiny a Dj´s, zvolení jak českými, tak slovenskými posluchači obou rádií.

„Ocenění, které vytvořil Bořek Šípek jsou opravdovým uměleckým dílem. Jeho cítění a um byly sázkou na jistotu, Bořek patří k lidem, jejichž dílo dlouhá léta obdivuji a respektuji,“ říká Jitka Fürst, ředitelka rádia Evropa 2 a Europa 2.

V anketě Hudební ceny Evropy 2 a Europy 2 probíhá hlasování do 18.března. Finálové vyhlášení vítězů se uskuteční 20. března z pražského studia, moderátorem slavnostního přenosu budou Jindra Ekl (CZ) a Matúš Krnčok (SK).

Link na soutěžní stránku: http://www.evropa2.cz/cs/awards.shtml

www.evropa2.cz

Poslouchejte Evropu 2 online