ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 9750 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Pohádková knížka Ludvíka Aškenazyho vychází jako audio CD

0 Richard Winter 12.2.2014

Pohádková knížka Ludvíka Aškenazyho: Praštěné pohádky, která vyšla samostatně v 60. letech minulého století, spatřila zbrusu nově světlo světa v audiopodobě. Pohádky objevil na chalupě herec a zpěvák Michal Malátný, frontman skupiny Chinaski. Byl jimi nadšen a předčítal je na pokračování své malé dceři. Také jí se moc líbily, tak tatínek dostal nápad, natočit podle nich audioknihu i s písničkami.

Malátný se o knize zmínil svému kamarádovi a spolupracovníkovi, režisérovi Jiřímu Seydlerovi, a společně pak oslovili producentku vydavatelství AudioStory, Jindřišku Novákovou.Domluvili se na dramatizaci vybraných pohádek, v rozsahu jednoho CD. Režisér pohádky zdramatizoval a obsadil herce a zpěváky: Michala Malátného, Janu Ondruškovou a Tomáše Petříka.

Zrodila se nahrávka, která může přinést radost jak dětem, tak dospělým, kteří ocení mimo jiné nádhernou Aškenazyho češtinu. Text působí i dnes velmi současně a moderně, je plný fantazie a laskavého humoru. Písničky s kytarou jsou milé a snadno zapamatovatelné.

Obrázky pro přebal a potisk CD nakreslila devítiletá dívenka, Míša Zavadilová.. Praštěné pohádky Ludvíka Aškenazyho v hereckém a pěveckém podání budou za účasti tvůrců pokřtěny ve čtvrtek 20. února v 16. hodin v pražské kavárně Mezi řádky.