ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 5735 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Poslední díl seriálu Perníkový táta vidělo více než 10 milionů diváků

0 Richard Winter 2.10.2013

Poslední díl oblíbeného amerického televizního seriálu Perníkový táta, který před týdnem obdržel prestižní televizní cenu Emmy, si nenechalo podle amerického serveru Inside TV ujít rekordních 10,3 milionu diváků, z toho 6,7 milionu dospělých ve věku od 18 do 49 let. Seriál o drogových dealerech z produkce kabelové televize AMC má za sebou pátou sezónu. Nárůst diváků zaznamenal v poslední z nich. Čtvrtá série Perníkového státy se přitom musela spokojit “jen” s necelými dvěma miliony diváků.

Poslední díl závěrečné páté řady má název Felina a dělá definitivní tečku za ságou středoškolského profesora chemie, jenž umírá a ve ve snaze zabezpečit rodinu začne obchodovat s drogami. “I když na hrdiny dolehnou zlé časy, oči od obrazovky neodtrhnete, tolik je na ní hvězd,” uvedl kameraman a režisér několika epizod Michael Slovis.

Seriál dostal čtyřikrát cenu Amerického filmového institutu za nejlepší pořad roku a představitel titulní role Bryan Cranston získal tři nominace na Zlatý glóbus, ve sbírce má rovněž Zlatou nymfu z Monte Carla. V Česku nyní Perníkového tátu vysílá Nova, respektive Nova Cinema. Tvůrce seriálu Vince Gilligan, jenž se podílel i na Aktech X, už chystá nové seriálové projekty.

Breaking Bad byl poprvé vysílaný v USA a Kanadě 20. ledna 2008 na kabelové televizní stanici AMC. První sezóna měla 7 dílů, druhá 13. Příběh seriálu se odehrává v oblasti Albuquerque v Novém Mexiku. Hlavním hrdinou je středoškolský učitel chemie Walter White (Bryan Cranston), který žije společně se svojí těhotnou ženou Skyler (Anna Gunn) a tělesně postiženým synem Waltem jr. (RJ Mitte). Starší Walt se hroutí poté, co je u něj diagnostikována rakovina plic. Od té doby začíná spolu se svým bývalým studentem Jesse Pinkmanem (Aaron Paul) připravovat laboratoř, kde začnou vařit metamfetamin.