ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 24694 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Letní filmová škola v Uherském Hradišti nabídla 228 filmů v osmi kinech

0 Richard Winter 5.8.2013

Letní filmová škola v Uherském Hradišti, která skončila o víkendu, nabídla 228 filmů v osmi kinech, přičemž 184 snímků bylo celovečerních. Na 39. ročníku filmového festivalu se akreditovalo 5100 návštěvníků, zatímco loni jich bylo 5010.

Projekce v letním kině ve Smetanových sadech každý večer navštívilo v průměru 400 a na Masarykově náměstí až 2000 diváků. Velice přínosnou se ukázala být sekce představující portugalskou kinematografii. Diváci zaměření na výtvarnou stránku filmů ocenili černobílé širokoúhlé filmy z 60. let, uváděné v sekci oslavující 70. výročí Národního filmového archivu, nebo skvosty zlaté hollywoodské éry.Na LFŠ byl promítán také první polský film ve formátu 3D, propagandistické filmy z období nacismu, z nichž mnohé jsou v Německu zakázané, a na velkých plátnech pod širým nebem diváky zaujala díla jako Občan Kane nebo Všichni dobří rodáci.

Na LFŠ letos dorazili například Jan Kačer, Pavel Landovský a Josef Abrhám. Výroční cenu Asociace českých filmových klubů na festivalu obdrželi srbský režisér Goran Paskaljevič, polský režisér Jerzy Hoffman, portugalský režisér Pedro Costa, scénograf Allan Starski a režisér Vojtěch Jasný zastoupený herečkou Drahomírou Hofmanovou.

Jubilejní 40. ročník LFŠ bude příští rok v Uherském Hradišti zahájen v pátek 25. července a skončí v sobotu 2. srpna.