ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 30299 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Novozélandský Wellington čeká kvůli filmu “hobití horečka”

0 Petr Hašek 9.10.2012

Doslova “hobití horečku” plánuje před listopadovou premiérou prvního dílu filmové trilogie Hobit novozélandský Wellington.

Ve městě se například bude konat festival nabízející různé druhy předmětů spojených s hobity, v ulicích města bude červený koberec dlouhý 500 metrů a město se na tři týdny kolem premiéry přejmenuje na Střed Středozemě.

Wellington hodlá utratit v přepočtu asi 18 milionů korun na oslavy premiéry prvního dílu Hobita, která bude 28. listopadu v místním kině Embassy Theatre. “Tisíce lidí chtějí přijet a užít si tu zábavu,” řekla starostka Celia Wadeová-Brownová. Podle ní režisér Peter Jackson pomohl vytvořit ve Wellingtonu filmový průmysl, který v současné době zaměstnává více než 3000 lidí.

Kino Embassy Theatre bylo vybráno jako důstojné místo pro první uvedení filmu režírovaného obyvatelem Wellingtonu Jacksonem, který lokace pro Středozemi našel po celém Novém Zélandu.

Hobit se odehrává ve fiktivní Středozemi 60 let před dějem úspěšné trilogie Pán prstenů, kterou Jackson natočil podle světoznámých románů britského spisovatele J.R.R. Tolkiena a získal za ni Oscara. Premiéry tří dílů Hobita budou – stejně jako v případě Pána prstenů – následovat rok po sobě, tedy koncem roku 2013 druhý díl a třetí v roce 2014.

rwi