ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 13063 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Na letišti Václava Havla bude výstava exprezidentových fotografií

0 Petr Hašek 1.10.2012

Výstava fotografií Václava Havla, které pořídili fotografové České tiskové kanceláře, bude 5. října otevřena na ruzyňském letišti.

Expozice připomene Havla při příležitosti přejmenování pražského letiště, které nově ponese právě jeho jméno. Snímky bývalého československého a českého prezidenta vznikly v letech 1988 až 2011. Fotoreportéři tuto kolekci poprvé představili v létě na Staroměstské radnici, kde ji během tří týdnů zhlédlo téměř 3000 návštěvníků.

Fotografové tiskové agentury měli možnost vidět dramatika a politika Havla nejen při oficiálních státnických aktech, ale i při přípravách na ně, při soukromých akcích i v osobních chvílích. Část výstavy chronologicky připomíná Havlovu cestu od roku 1988, kdy byl ještě disidentem, přes listopadové události roku 1989 do čela státu, poté do čela nově vzniklé České republiky, pracovní cesty i soukromý život během několika prezidentských období a dobu po návratu do občanského života. Další snímky ukazují spíše zajímavé až kuriózní momentky, které fotoreportéři zachytili, nečekané okamžiky, setkání a spojení.

Velkoformátové fotografie budou na panelech v terminálu T2 až do konce letošního roku.

rwi