ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 11302 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Jan Hřebejk začal natáčet film Líbánky

0 Petr Hašek 4.9.2012

Režisér Jan Hřebejk začal natáčet na konci srpna nový film Líbánky. V příběhu podle scénáře Petra Jarchovského se v hlavní roli se objeví Anna Geislerová.

Snímek uzavře volnou trilogii příběhů se současnosti, tvořenou úspěšnými filmy Kawasakiho růže a Nevinnost. S premiérou počítá distributor, společnost Falcon na podzim roku 2013.

Líbánky se odehrávají v čase tří dnů svatební oslavy. Nevěsta a ženich – Tereza (Aňa Gaislerová) a Radim (Stanislav Majer) tvoří půvabný pár, navzdory tomu, že oba již prošli manželskou zkušeností a odnesli si z ní své šrámy.

Tereza zklamané srdce, Radim dospívajícího syna. Jsou však odhodláni zkusit to znovu, přesvědčeni, že tentokrát to vyjde. A zdá se, že svatební oslavy, které probíhají v prosluněném dni v rodinném kruhu v sídle nevěstiných rodičů obklopeném romantickou krajinou, budou skutečně nejkrásnějším začátkem společného života.

Ovšem… kdyby se na svatební hostině náhle neobjevil nezvaný host. Jan Benda si brzy získává náklonnost přítomných. Maminky i tetičky mu podstrojují, muži mu bodře nalévají. Kdo to však vůbec je? Je to jen neškodný vetřelec, který se obvykle vmísí do davu s cílem zadarmo se najíst? Nebo se vynořil z minulosti někoho ze svatebčanů? S Janem Bendou u svatebního stolu dostává romantika trhliny.

Líbánky jsou pokračování dlouholeté spolupráce autorsko-režisérského tandemu Petr Jarchovský-Jan Hřebejk a již po čtvrté spojují režiséra Hřebejka s jednou z nejobsazovanějších domácích hereček Aňou Geislerovou. Držitelka pěti Českých lvů si dvě z těchto sošek odnesla právě za výkony v hlavních rolích Hřebejkových filmů Kráska v nesnázích (2006) a Nevinnost (2007).

rwi