ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 13380 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Francouzští nacionalisti žalují Madonnu

0 Petr Hašek 18.7.2012

Francouzská krajně pravicová Národní fronta zažaluje prý v tomto týdnu americkou zpěvačku Madonnu za videoklip, ve kterém se předsedkyně strany Marine Le Penová objevila se svastikou na čele.

Video bylo součástí zpěvaččina sobotního koncertu v Paříži, přičemž se objevilo již na některých předešlých koncertech turné k letošnímu albu MDNA.

V době, kdy Madonna na stadionech zpívá písničku Nobody Knows Me, se nejdříve objeví v doprovodném videu čelo Le Penové s hákovým křížem, následně kamera zabere celou její tvář a nakonec se objeví fotografie Adolfa Hitlera. Poprvé Madonna tuto skladbu s uvedenou vizualizací prezentovala na sklonku května v izraelském Tel Avivu, kde její turné začalo. Představitelé francouzské Národní fronty následně uvedli, že použije-li ho i při vystoupení v Paříži, zažalují ji.

„Jde o další provokaci v rámci jejího turné. Jediným záměrem přitom je, aby o ní lidé hovořili. Marine Le Penová nebude bránit pouze svou čest, ale i čest svých příznivců a milionů voličů Národní fronty. Je proto naší povinností podat žalobu,“ vysvětlil místopředseda Národní fronty Florian Philippot.

JŠp