ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 19486 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Universal podpoří návrat vinylových desek

0 Redakce 10.2.2011

V době, kdy téměř jakýkoliv hudební nosič pro řadu lidí ztrácí opodstatnění, nabízí se prostor pro pokus nabídnout hudebním příznivcům na českém trhu více nových vinylových alb. To vše na základě evidentního návratu k tomuto klasickému nosiči.

„Ano, celosvětově vzrůstající zájem o tradiční analogový zvuk, fanouškovské nadšení pro tradici a atmosféru černých placek i designových obalů dorazil i k nám a my to akceptujeme jako výzvu přinášet lidem, kteří mají k hudbě opravdový vztah, takováto potěšení,“ říká umělecký ředitel vydavatelské společnosti Universal Music Marcel Vyšín ve chvíli emise vinylové edice povedeného cashovského alba Víc nehledám nestora české scény Pavla Bobka.

Vyšín současně přislíbil vydání dalších vinylových počinů ještě během jara. „Dalším v řadě by mělo být po čtyřech letech nové album Roberta Křesťana & Druhé Trávy, které právě vzniká v americkém Nashvillu, a následně i očekávaný nový titul kapely Čechomor, jež přizvala k jeho realizaci mimo jiné i kytaristu a producenta Gerryho Leonarda a pokusí se navázat na dnes již legendární multiplatinové album Proměny,“ dodává Vyšín.

tz