ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 14908 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Radio Wave Live Sessions s kapelou LU

0 Redakce PLAY.CZ 30.8.2010

Po prázdninách pokračujeme s našimi komorními koncerty alternativních kapel a jako první doplní podzimní melancholickou atmosféru LU z Kopřivnice.Doposud jste navštěvovali Radio Wave Live Sessions v sobotu, od září se koncerty přesouvají na poslední čtvrtek v měsíci. Poprvé se uvidíme 30. září v 19 hodin ve studiu Českého rozhlasu Olomouc. Přijďte se s námi zaposlouchat do sychravého proudu muziky z kopřivnického hudebního epicentra kolem labelu Piper Records. Nebo si koncert užijte v pohodlí svého domova díky videopřenosu na www.wave.cz/koncert. Nyní můžete sledovat informace i na facebook.com/RadioWaveLiveSessions.

„Naše muzika lépe vyznívá v menším a uzavřenějším prostoru – alespoň my máme ze sebe ten dojem. Nehrajeme moc festivalové hopsačky, dáváme přednost imaginaci a experimentu před osvědčenými recepty. Na druhou stranu se dokážeme přizpůsobit okolnostem, a tak jsme už se stejným repertoárem odehráli folkovější, rockovější i punkovější koncerty… Zkrátka: rádi hrajeme všude, kde o nás mají lidi zájem,“ říká člen kapely Zbyněk Machetanz.

LU vznikli roku 2002 a jejich eponymní debutové album vyšlo rok poté. Od té doby se toho hodně změnilo. Po několikaleté pauze ke konci roku 2009 skupina vydala své druhé album OWES & VOWS. Z původního složení kapely zůstal jen frontman a zakládající člen Zbyněk Machetanz (zpěv, kytara). Spolu s ním sestavu tvoří Adam Kovář (violoncello), Honza Szabó (klávesy), Pavel Karas (baskytara) a Tom Neuwerth (bicí). Je tedy zřejmé, že nové složení skupiny = nový zvuk.

„Hlučná energie, fantazie, cit i špína, hravost, dynamika, napětí, katarze, praštěnost. Snad zajímavá muzika, kterou si běžně na rádiu neposlechnete. Jsme tak trochu hudební bazar všech možných a nemožných stylů (spíš bleší trh než supermarket)… Vše je dovoleno a nic není nemožné. Můžeme vám slíbit, že zahrajeme vybrané kusy z obou desek plus jednu zcela novou skladbu a… Nedoufejte: nebudeme vás šetřit,“ slibuje kytarista Zbyněk Machetanz.

Z první desky na nás dýchal spíše rockový zvuk, ke kterému patří kytara, basa, bicí. Na nové desce se k těmto nástrojům přidalo cello a klávesy, které celou hudbu zjemňují a vzdalují od klasických kytarovek. I o nové desce platí, že je těžko zařaditelná. A LU by si to určitě ani nepřáli.


„V současné době pracujeme především na úpravách našeho nového studia, ve kterém budeme příštích minimálně deset let zkoušet i nahrávat. Co se týká nového materiálu, prozatím máme zhruba dvanáct seriózních plus patnáct bezskrupulózních nápadů v podobě demosnímků a nemůžeme se dočkat, až se pustíme do jejich rozpracovávání. Zatím si před sebe žádný cílový termín nestavíme; nic a nikdo nás netlačí, jsme sví vlastní páni… Cílem je teď ponořit se do tvořivého procesu a užívat si ho. Uvidíme – možná bude nová deska brzy, možná za rok, snad ne za dva… Určitě ale bude hodně jiná než obě předchozí… Tak jako my. A na to se těším,“
doplňuje Zbyněk Machetanz.

Radio Wave Live Sessions ve studiu Českého rozhlasu v Olomouci, Horní náměstí 21, ve čtvrtek 30. září od 19 hodin.
Vstup na akci je zdarma.

Přímý videopřenos: wave.cz/koncert
Více informací: wave.cz/rwls , facebook.com/RadioWaveLiveSessions , facebook.com/croradiowave

Připravujeme:

V říjnu pro vás ladíme výjimečné seskupení Umakart.

Český rozhlas Radio Wave je speciální stanicí Českého rozhlasu, která je určená především mladé generaci. Playlist tvoří indie kytary, post rock, freak folk, elektro, alternativní pop nebo hip hop. Kromě hudby má Radio Wave ve svém hledáčku divadlo, film, life-style, publicistiku a netradiční sporty. Vyjíždí s posluchači na všechny dobré festivaly a sportovní události. Ve vysílání se pravidelně věnujeme charitativním projektům a mladé nekomerční kultuře. Radio Wave vysílá na wave.cz, digitálně pak v systému DVB-T (v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, na Domažlicku, v severních Čechách a na Karlovarsku), v DVB-S (v paketu CS Link, signál je přenášen družicí Astra 3A).
Radio Wave je také šířeno v řadě kabelových televizí přes systém DVB-C a IPTV.
Radio Wave spustilo i vizualizaci rozhlasového vysílání v mobilních telefonech. Pomocí programu Spodtronic, který je určen pro telefony s operačním systémem Symbian, můžete poslouchat rádio a objevovat svět obrazově-zvukového vysílání.
Více informací naleznete na wave.cz.

Poslouchejte Radio Wave

online