ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 9791 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Z Dark Funeral odešel zpěvák

0 Redakce 28.7.2010

Magnus „Masse“ Broberg, jinak též populární Emperor Magnus Caligula, už nestojí v čele švédské kapely Dark Funeral. Tato zpráva jistě zaskočila většinu fanoušků stockholmské blackmetalové party, nicméně je to realita.

„Může se to zdát divné, ale je to jasné – končím,“ napsal vokalista, jenž byl členem kapely patnáct let. „Vím, že lidé rádi roznášejí drby, proto mi dovolte, abych vše vysvětlil podle pravdy. Nechci spáchat sebevraždu, nehodlám se předávkovat a nejsou žádné problémy mezi mnou a zbytkem Dark Funeral. Nedávno se ale změnil můj život a já se ještě letos budu ženit. Mé životní priority jsou teď někde jinde než priority kapely.“

Brombergův odchod přitom neznamená konec kapely. „Jsem přesvědčen, že po mém odchodu seženou Dark Funeral rychle náhradu a budou silnější, než by byli se mnou,“ prohlásil odcházející zpěvák.

Dodejme, že před vznikem Dark Funeral byl Broberg vokalistou deathmetalových Švédů Hypocrisy. Později se angažoval i v projektech God Among Insect, Dominion Caligula, Demonoid a Sanctification.

Poslední album Dark Funeral, Angelus Exuro pro Eternus, vyšlo v listopadu 2009.

JŠp