ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 27115 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Michael Jackson bude mít na Letné pomník

0 Redakce 28.6.2010

Loni zesnulý americký  zpěvák Michael Jackson se dočká své pocty i v Praze. Skupina jeho příznivců iniciovala stavbu dvoumetrové busty, která by měla být odhalena během letošních prázdnin v Letenských sadech. Organizátoři akce považují za příhodné připomenout fakt, že to byla právě Praha, kde Jackson zahájil své poslední světové turné, a také to, že Pražský koncert v roce 1996 na Letné byl co do počtu návštěvníků jeho největším.

„Zajímavosti, jakými je např. Lennonova zeď na Kampě nebo objekty, kde se zdržoval  Mozart či mnohé další osobnosti, patří k velmi oblíbeným místům v Praze jak pro občany České republiky, tak pro turisty,“ tvrdí hlavní organizátorka iniciativy Helena Babická, spolumajitelka Muzea pověstí v Praze, které nad projektem drží ochrannou ruku. „Jsme přesvědčeni o tom, že místo, kde budou lidé moci vzpomenout na Krále Popu, rozhodně nezůstane pozadu.“

O víkendu si lidé na mnoha místech světa připomněli první výročí Jacksonova skonu. Jermaine, Janet a další Jacksonovi sourozenci spolu s více než pěti tisíci příznivci navštívili místo posledního zpěvákova odpočinku v americkém Forest Lawn Memorial Park. Když členové rodiny odcházeli, přítomní lidé vypustili z klecí desítky bílých holubic. Matka Katherine Jackson před domem v městě Gary, kde Michaela a dalších osm dětí vychovala, pak odhalila žulový památník a Jacksonova rodina a řada celebrit se v sobotu zúčastnily také vzpomínkového večera v americkém Beverly Hills.

JŠp